Grau en Periodisme

Vols estar al dia de tot el que passa i ser qui ho explica, vols ser capaç d’elaborar i redactar notícies de manera integral, apostes per un exercici responsable de la professió periodística a l’era de la postveritat? Tot això ho pots fer en una facultat que forma comunicadors des de fa més de cinquanta anys

Informació general

Sents un gran interès per l’actualitat? Ets observador i t’agrada saber el perquè de les coses? Tens destresa redactant i parlant? Vols posar-te davant de les càmeres i dels micròfons?

Tu ja ets UAB. T’oferim:

  • Un pla d’estudis en el qual rebràs una formació integral en les competències bàsiques de la professió i en les tendències més actuals dels mitjans digitals i la comunicació multiplataforma.
  • Quatre estudis de ràdio, quatre platós de televisió, dos estudis de continuïtat d’àudio, deu sales d’edició de vídeo, dues sales d’edició d’àudio, dos platós de fotografia, aules informatitzades i el nostre servei de préstec de material, que et permetran portar a terme la teva proposta des del procés d’ideació fins a l’acabat final.
  • Elaborar informatius per a premsa, ràdio, televisió i Internet.
  • UAB Campus Mèdia, els mitjans de comunicació de la UAB integrats per UABtv i UABràdio. Podràs participar en alguns dels més de vint programes que formen part de la programació i fer noves propostes per a crear el teu programa de televisió o ràdio.
  • Pràctiques en els mitjans i empreses més importants del sector de la comunicació.
  • Un lloc on s’aposta per un exercici ètic de la professió i on s’han format gran part dels periodistes dels mitjans espanyols.

Sortides professionals

- Periodista en  gabinet de premsa, mitjà de comunicació (premsa, ràdio, televisió, mitjans digitals), agències de notícies, plataformes o portals en línia i empreses o institucions.
- Professional del periodisme: redactor, presentador, locutor, reporter, corresponsal, directiu, editor, gestor comunicatiu.
- Direcció de mitjans de comunicació i gestió d'empreses periodístiques.
- Responsable de continguts.
- Responsable de comunicació institucional.
- Guionatge.
- Fotoperiodisme.
- Gestor de comunitats (community manager).
- Consultor en comunicació.
- Professional autònom.
- Docència i recerca (professor d'institut o d'universitat).
- Tasques en sectors vinculats al món editorial i, la producció de vídeo o en empreses de relacions públiques.

Testimonis

Programes de mobilitat

Pràctiques

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Grau en Periodisme Accedir a l'apartat de El grau en xifres

Més informació