Espai del rector

Presentació

Javier Lafuente - Rector

Benvinguda del rector

Benvolgudes amigues, benvolguts amics,

Com a rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, i en nom de totes les persones que en formem part, us dono la benvinguda a la seu virtual amb el desig de poder trobar-vos aviat també presencialment al nostre campus.

La UAB és una universitat pública, jove (n’acabem de commemorar el primer mig segle de vida), plena d’energia, d’idees i d’esperit innovador, rupturista, sense por d’arriscar en la docència, la recerca i la transferència del coneixement a la societat, arrelada i compromesa amb el país i, alhora, oberta al món, optimista malgrat totes les adversitats per les quals ara passem, i amb plena confiança en el coneixement, la ciència i el saber com a instruments per construir un món millor, habitable i més just.

L’Autònoma se situa entre les millors universitats joves del món, entre les quals destaca per la seva recerca i la seva capacitat d’establir xarxes de col·laboració amb els millors grups de recerca d’àmbit internacional. Al mateix temps, els qui hi treballem estem convençuts que sense l’alumnat la Universitat perd tot el sentit de ser i per això aboquem tots els nostres esforços a fer una docència de qualitat, a formar els millors professionals, a fer de les persones que passen per les nostres aules ciutadans i ciutadanes amb sòlids valors democràtics, persones solidàries, obertes de ment, disposades a escoltar les raons dels altres, però també a valorar críticament el món que les envolta, la societat en què viuen, les institucions que les governen, i a actuar en conseqüència.

I tot això ho fem en un espai privilegiat. El campus de la UAB és un entorn verd, sostenible, amigable i acollidor, on hi ha temps i espai per anar més enllà de les activitats pròpies de la docència i de la recerca. És un espai per a la cultura, l’esport, l’associacionisme, la participació a la vida universitària –la institucional i la que es fa fora dels àmbits reglats–. És un lloc on trobar amistats per a sempre, companys i companyes de camí, col·legues en futurs projectes professionals o vitals. Un àmbit on viure experiències que ens marcaran profundament i que recordarem tota la vida.

Us convido a conèixer-nos, a conèixer la Universitat Autònoma de Barcelona i a viure-la intensament. Són temps difícils, però els superarem, i ho farem amb la força que dona pertànyer a una comunitat compromesa i solidària com la nostra. Us hi esperem.

Una forta abraçada.

Francisco Javier Lafuente
Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona