Mecenatge UAB Busquem solucions de futur!

Mecenatge UAB

Una universitat solidària

Mecenatge UAB és una via de col·laboració amb les persones, empreses i associacions que s’impliquen en projectes de solidaritat que fem a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Volem transformar el món des de la docència, la recerca i la transferència del coneixement. Per millorar la salut, l'educació, la igualtat de gènere, la cooperació o la sostenibilitat, en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU.

Ens ajudes a buscar solucions de futur?

 

Projectes en curs

A la recerca d'un tractament per als afectats per la síndrome de Wolfram

Volem trobar un tractament per a aquesta malaltia neurodegenerativa rara i molt severa, que afecta al voltant de 30.000 persones en tot el món, 70 de les quals es troben a l'estat espanyol. Un grup de recerca de la UAB proposa fer servir eines de teràpia gènica.

Ajuda'ns a conèixer la Linya, la primera sapiens del Prepirineu

Vols saber més sobre els primers pobladors del Prepirineu que van viure a la Cova Gran de Santa Linya? El 2020 van aparèixer les restes humanes d'una dona que va viure a la Cova fa 14.000 anys. Ara caldria ampliar la zona excavada per recuperar la totalitat de les restes i poder-les analitzar, restaurar i digitalitzar.

Beques #UABRefugi, emergència Ucraïna

Garantim la continuïtat dels estudis universitaris perquè joves en situació de refugi puguin recuperar la seva formació acadèmica. Una iniciativa que considera l’educació un eix vertebrador en el procés d’inclusió de les persones nouvingudes.

Protegim el nostre tritó del Pirineu

Ajuda el grup de recerca WildCoM de la UAB a avaluar l’impacte dels fongs quitridis en les poblacions de tritó del Pirineu per tal de contribuir a la conservació d’aquesta espècie única.

Teràpia gènica per a una malaltia ultrarara que afecta infants

Impulsa la investigació d'un grup de recerca per trobar tractament per a la paraplegia espàstica de tipus 52 (SPG52), una malaltia genètica minoritària que pateixen només 30 nens al món.

A l'ombra de les piràmides

Ajuda un equip d'egiptologia a dur a terme l'excavació i documentació d'una necròpolis d'època faraònica situada a l'altiplà desèrtic de Saqqara, a Egipte, molt a prop de la piràmide graonada del faraó Djeser.

Una vacuna contra el SARS-CoV-2

Volem desenvolupar una vacuna basada en el disseny i producció de partícules que imiten el virus. És una estrategia única a Espanya i que ja ha funcionat amb altres malalties infeccioses, com la del papil·loma humà i l'Hepatitis B.

Altres campanyes

Un equip d'estudiants busca una nova teràpia per al limfoma de Burkitt

Un equip d’estudiants de diversos centres, entre els quals la UAB, participarà en la propera edició de la prestigiosa competició internacional sobre biologia sintètica iGEM amb un projecte per investigar una nova possible teràpia per al limfoma de Burkitt. Ara han posat en marxa una campanya de microdonacions per poder arribar a la fase de desenvolupament d’una prova de concepte.