Mecenatge UAB Busquem solucions de futur!

Mecenatge UAB

Una universitat solidària

Mecenatge UAB és una via de col·laboració amb les persones, empreses i associacions que s’impliquen en projectes de solidaritat que fem a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Volem transformar el món des de la docència, la recerca i la transferència del coneixement. Per millorar la salut, l'educació, la igualtat de gènere, la cooperació o la sostenibilitat, en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU.

Ens ajudes a buscar solucions de futur?

 

Projectes en curs

Plasticker: el rastrejador urbà de microplàstics

Ajuda'ns a desenvolupar un sistema senzill de mostreig de microplàstics per poder localitzar-los i reduir la seva presència a les ciutats. Conèixer el seu origen i concentracions als nostres espais quotidians és essencial per prendre decisions sobre com afrontar aquest problema de contaminació.

A la recerca d'un tractament per als afectats per la síndrome de Wolfram

Volem trobar un tractament per a aquesta malaltia neurodegenerativa rara i molt severa, que afecta al voltant de 30.000 persones en tot el món, 70 de les quals es troben a l'estat espanyol. Un grup de recerca de la UAB proposa fer servir eines de teràpia gènica.

Ajuda'ns a conèixer la Linya, la primera sapiens del Prepirineu

Vols saber més sobre els primers pobladors del Prepirineu que van viure a la Cova Gran de Santa Linya? El 2020 van aparèixer les restes humanes d'una dona que va viure a la Cova fa 14.000 anys. Ara caldria ampliar la zona excavada per recuperar la totalitat de les restes i poder-les analitzar, restaurar i digitalitzar.

Beques #UABRefugi, emergència Ucraïna

Garantim la continuïtat dels estudis universitaris perquè joves en situació de refugi puguin recuperar la seva formació acadèmica. Una iniciativa que considera l’educació un eix vertebrador en el procés d’inclusió de les persones nouvingudes.

Protegim el nostre tritó del Pirineu

Ajuda el grup de recerca WildCoM de la UAB a avaluar l’impacte dels fongs quitridis en les poblacions de tritó del Pirineu per tal de contribuir a la conservació d’aquesta espècie única.

Teràpia gènica per a una malaltia ultrarara que afecta infants

Impulsa la investigació d'un grup de recerca per trobar tractament per a la paraplegia espàstica de tipus 52 (SPG52), una malaltia genètica minoritària que pateixen només 30 nens al món.

A l'ombra de les piràmides

Ajuda un equip d'egiptologia a dur a terme l'excavació i documentació d'una necròpolis d'època faraònica situada a l'altiplà desèrtic de Saqqara, a Egipte, molt a prop de la piràmide graonada del faraó Djeser.

Altres campanyes

Microplàstics: ajuda'ns a identificar-los!

Un equip de l'IRTA impulsa MP Watching, un projecte per desenvolupar una metodologia assequible per a detectar microplàstics al medi. Aquest projecte va ser el guanyador de la 12a edició del Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB.