• Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 3901/3
 • 3a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 01/10/2021
 • Final: 17/06/2022
 • Places: 40
 • Orientació: Professional
 • Preu: 3960 €
 • Preu especial 3564 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium+
 • Idioma de docència: Castellà (50%), Català (50%)
 • Lloc: Unitat Docent Vall d’Hebron, Pg. Vall d’Hebron, 119-129, 08035 Barcelona
Les cremades juntament amb les ferides cròniques són un problema molt freqüent i representen un problema de salut destacable des de totes les vessants, epidemiològica, econòmica i per suposat amb una repercussió directa en la qualitat de vida dels pacients. Aquestes patologies són ateses en tots els nivells assistencials, tant en l'atenció primària com l'atenció hospitalària. Es per això que en la pràctica infermera els professionals hauran de tractar amb ferides cròniques i complexes amb tota seguretat, independentment del servei, àrea o especialitat d'on treballin.
En els últims anys han aparegut en el mercat una gran varietat de productes per a la prevenció i el tractament de les úlceres, però manquen estudis que els comparin per avaluar la seva eficiència. Això dificulta que les infermeres, com a gestores de les cures, puguin triar les millors opcions amb el menor cost possible. Per altre banda, cada tipus de lesió s'ha de tractar de forma diferent i en alguns estudis es posa de manifest que els professionals tenen dificultats per valorar correctament els tipus de lesions.
La formació de grau proporciona coneixements bàsics, que no són suficients per afrontar els canvis continus que tenen lloc en aquest àmbit. L'augment en la complexitat dels pacients que son atesos, així com la gran varietat d'opcions terapèutiques que actualment la industria biomèdica ha posat en el mercat, fan difícil als professionals prendre decisions respecte les cures i justifiquen el que s'hagin d'oferir programes de postgrau que ajudin a actualitzar els coneixements basats en la millor evidència disponible.
El nostre país compte amb professionals d'infermeria experts en les cures de pacients cremats o afectats per ferides cròniques que són referents a nivell nacional. La seva expertesa pràctica ha de servir per a formar a d'altres professionals d'infermeria amb el suport i l'aval que es dona en el marc de la formació universitària.

Sortides professionals

- Unitats de Cremats tant petites com grans.
- Unitats d'atenció extrahospitalària i de catàstrofes
- Unitats d'atenció hospitalària
- Unitats especialitzades de ferides cròniques.
- Unitats d’atenció primària i domiciliària (ATDOM)

Pràctiques

Les pràctiques seran obligatòries per a l'obtenció del títol.

-Unitat de Cremats, Unitat de Ferides Cròniques, Unitat d’Ostomies, Consultes de Cirurgia Vascular, Consultes de Peu Diabètic, Consultes de Podología, Consultes d’Atenció Primària, de diferents centres.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament d'Infermeria

Centres col·laboradors

Hospital de la Santa Creu de Vic
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol
Hospital de la Vall d'Hebron
Consorci Sanitari de Terrassa

Contacte

Julia Nacarino Núñez

Vols rebre més informació?