Nou web per apropar l’ECIU University a la comunitat universitària

Captura pantalla web ECIU UAB

La filosofia de l'ECIU University passa per fer que les institucions d'educació superior cooperin més estretament amb agents públics, privats i socials per tal de donar resposta als nous reptes de la societat  en els camps de la formació i la innovació tot facilitant, a més, la col·laboració i la mobilitat entre persones d'arreu d'Europa. 

22/10/2020

Una part cabdal de l’Eciu University és la resolució de reptes que es plantegen a la societat per tal de tenir impacte real tant a la comunitat, la ciutat o la regió. Aquest tipus d’aprenentatge permetrà treballar en equips multidisciplinaris i internacionals, aprendre competències interculturals, desenvolupar competències de resolució de problemes i de treball en equip. 

 

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa a la comunitat universitària i fomentar la seva participació als reptes plantejats a les 12 universitats europees que en formen part, s’ha creat un nou web que aglutina tota la informació. A més de contenir tota l’actualitat relacionada amb l’ECIU University, es dona visibilitat al treball dels membres de la UAB que en formen part i permet que les persones interessades de la comunitat universitària resolguin tots els dubtes. 

Naixement de l’ECIU University  

L'ECIU University és una de les disset iniciatives internacionals que van ser seleccionades per la Comissió Europea a la convocatòria per a European Universities com a part del programa EU Erasmus+ i que rebrà un finançament de cinc milions d'euros  

El 7 de novembre de 2019, la UAB va acollir l'acte que donava el tret de sortida a l’ECIU University, una iniciativa de l'European Consortium of Innovative Universities (ECIU), que vol esdevenir un model innovador d'universitat sense fronteres per respondre als desafiaments socials mitjançant formes innovadores de formació i investigació.  

Formen part de l'ECIU University la Universitat de Twente (Països Baixos) com a institució coordinadora i la Universitat de Linköping (Suècia), la Universitat Tecnològica d'Hamburg (Alemanya), la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya), la Universitat d'Aalborg (Dinamarca), la Universitat d'Aveiro (Portugal), la Dublin City University (Irlanda), la Universitat Tecnològica de Kaunas (Lituània), la Universitat d'Stavanger (Noruega), la Universitat  de Trento (Itàlia), la Universitat Tampere (Finlàndia), la Universitat de Tampere (Finlàndia) i l'Institut Nacional de Ciències Aplicades (INSA) de França.   

Més informació: ECIU University UAB

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat
 

Notícies relacionades

Totes les notícies