Joshua Batts és reconegut amb una Starting Grant de l'ERC
L’investigador del Departament de Traducció, Interpretació i Estudis de l'Àsia Oriental Joshua Batts rep un ajut Starting Grant de l’European Resarch Council per desenvolupar un projecte sobre les transformacions polítiques, comercials i socials del Japó modern primerenc.
Joshua Batts, investigador postdoctoral del Departament de Traducció, Interpretació i Estudis d'Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat un dels guardonats amb un ajut Starting Grant de l’European Research Council (ERC). En aquesta edició de la convocatòria, un total de 494 investigadors joves rebran els ajuts, amb un finançament total de 780 milions d’euros adreçats a projectes d’excel·lència.
Joshua Batts és membre de l'equip principal del projecte "Aftermath of the East Asian War of 1592-1598”. És un historiador centrat en el món modern primerenc, especialitzat en el compromís i l'allunyament del Japó amb altres societats. Va obtenir el doctorat a la Universitat de Columbia el 2017 i va continuar la seva recerca durant dos anys com a becari postdoctoral JSPS a l'Institut Historiogràfic de la Universitat de Tòquio. Del 2019 al 2022 va treballar com a investigador associat en estudis japonesos a la Facultat d'Estudis d'Àsia i Orient Mitjà de la Universitat de Cambridge. La primera monografia del Dr. Batts, Pacific Overtures: Tokugawa Outreach to Habsburg Spain, 1600–1625, es publicarà properament a Cambridge University Press. L'obra explora els intents del Japó Tokugawa d'establir un comerç directe i transpacífic amb l'Amèrica espanyola a principis del segle XVII, i els intents de l'Espanya dels Habsburg per frenar l'esforç en tres continents. El seu treball com a part del Projecte Aftermath investiga com la guerra d'Imjin va contribuir a la "pau Tokugawa" que es va mantenir al Japó mitjançant la configuració de l'administració i la supervisió dels recursos humans i minerals. Aquestes idees donen suport al proper projecte de monografia del Dr. Batts sobre mineria i encunyació al Japó Tokugawa, un estudi que entrellaçarà la influència de comunitats i tecnologies estrangeres amb l'enfocament del shogunat a la governança nacional.
Projecte Material Authority: Managing Mineral Abundance in Early Modern Japan (MMA)
El projecte Material Authority revalora les transformacions polítiques, comercials i socials del Japó modern primerenc mitjançant l'estudi de les mines de l'arxipèlag entre 1520 i 1720. Explorant la política de les explotacions conegudes (Iwami, Sado, Ashio) i de les menys apreciades (Ikuno, Naganoburi), el projecte es pregunta com es va materialitzar l'autoritat a través de les mines i com els minerals i l'extracció de minerals van generar el poder a l'arxipèlag. L'autoritat material integra moltes de les transicions històriques dels segles XVI i XVII: la unificació política sorgida d'un conflicte prolongat; l'aparició del Japó com a potència mundial de la plata, i la ràpida expansió i retallada de les relacions exteriors, sovint presentades com el "segle cristià" del Japó. Les mines habiten la intersecció de les tres narracions i ofereixen una perspectiva convincent des de la qual examinar cadascuna d’elles i els seus efectes mútuament. Escampades per tot l'arxipèlag, les mines van ordenar la geografia del poder de Tokugawa, tot i que el shogunat va construir un ordre agrari. Un cicle d'auge i caiguda a través de múltiples metalls preciosos va impulsar les divises i va encoratjar la seva eventual reducció. L'equip del projecte portarà a terme tres línies d'investigació: explorar com les mines van donar forma a l'autoritat, van catalitzar la gestió i van facilitar l'intercanvi. Un seminari de paleografia facilitarà la col·laboració i desenvoluparà les habilitats perfeccionades per la investigació arxivística i in situ realitzada al Japó. Un seminari d'investigació comptarà amb presentacions sobre la política dels minerals al primer món modern i modelarà un objectiu final de l'autoritat material: informar sobre la qüestió més àmplia de com els recursos van donar forma a les geografies de poder i de trobada en una era d'intercanvi dinàmic.